Viron

 

 

Viron

Viron

Viron är inte bara ”ännu en kite”, den hamnar i en helt egen kategori. Maximal säkerhet och användarvänlighet, enklaste tänkbara relaunch och smått otrolig stabilitet. Vi har inte sett någon annan kite som kombinerar dessa egenskaper på ett bättre sätt. Viron är en kite för alla nybörjare, kiteskolor och lättviktare. Eller som den perfekta kiten att köra med en Stand Up Paddleboard och i byiga vindar.

Auto-Relaunch

När det gäller relaunch så har Flysurfer satt en helt ny nivå med Viron. Viron är den första foilen som har Auto-relaunch. Släpp bara bommen så glider kiten automatiskt över vattnet och ställer sig parkerad och redo för take-off ute i vindfönsterkanten. Det enda som sedan krävs är en lätt styrimpuls för att Viron ska vara i luften igen. Viron har dessutom en special-designad bridle som gör det extremt svårt att lyckas trassla ihop den på vattnet, även efter många rullningar.

Lätt och säker hantering

Viron är den perfekta instegskiten för blivande kitesurfare. Den har alla funktioner och flygkänsla som en ”stor” kite har; men med alla brutaliteter bortslipade. Flysurfer gav sig in på projektet att skapa en kite som uppfyllde kiteskolornas alla krav, dvs maximal säkerhet, pålitlighet och bar-feedback som en större kite. Kiten skulle vara extremt förlåtande och intuitiv samt givetvis tåla ohemult mycket stryk. Viron är resultatet av allt detta arbete och kiten har överträffat skolornas förväntingar på alla punkter.

Viron har ett nytt säkerhetssystem; det patenterade ”Reefline-Safety”-systemet. När kitaren aktiverar quick-releasen så dras nosen på Viron ihop samtidigt som vingtipparna möts. Kiten flaggar ut med minimalt drag och kan från detta läge enkelt relaunch’as när som helst, även av totala nybörjare.

Enorm Mångsidighet

Viron placeras inte frivilligt i ett fack; den har så många möjliga användningsområden att de gamla indelningarna inte stämmer längre. Viron är kiten som gör det möjligt för barn, och andra mycket lätta åkare, att börja med kitesurfing. Viron är även storm-kiten för duktiga åkare som gör det möjligt att kitea tryggt i vindförhållanden som tidigare varit nästintill otänkbara. Samtidigt är det kiten som kiteskolarna haft våta drömmar om. Enkel och rolig hantering, oavsett terräng och utrustning. Oavsett om du är på en mountainboard, på skridskor, i vågor, på snö, med en SUP eller bara som tidsfördriv ståendes på stranden. Viron är verkligen den mest lättflugna och säkraste kiten på marknaden.

Viron 6 Deluxe

För dig som vill ha en kite i Flysurfers berömda Deluxe-material finns även Viron 6 i en Deluxe-version. Detta ger en lättare kite vilket är uppskattat om man går på tur mycket och vill hålla ner vikten på sin utrustning maximalt. Dessutom får kiten betydligt bättre lättvindsegenskaper. Läs mer om Deluxe-materialet här.

Benämning Pr.m2 Anm. Pris inkl. Moms
Viron 2.5 2.0 Komplett 4 500 kr
Viron 4 3.2 Komplett 5 500 kr
Viron 6 4.8 Komplett 6 800 kr
Viron 6 Deluxe 4.8 Komplett 7 500 kr

 

Tillbaka